Pressemeddelelse

Overrasker med stor donation til Julemærkefonden

design/stjerne.png

Brødrene i logen Camelot under Den Danske Druideorden kunne lørdag 26. november overrække en check på 1.000.000 kroner fra en anonym bror til direktør Søren Ravn Jensen fra Julemærkefonden. Han takkede og fastslog, at det har stor betydning for børnene, som får en udstrakt hånd og et lyspunkt i en ellers svær opvækst.

- Selvom vi med stor taknemmelighed får rigtig mange donationer hvert år, er det ikke hverdag, at beløbet er så stort.

Sådan lød det, da Søren Ravn Jensen, direktør i Julemærkefonden, der driver Julemærkehjemmene, lørdag 26. november modtog en check på hele 1.000.000 kroner i logen Camelot i Vejle.

Logen har eksisteret i syv år og er en af flere i Den Danske Druideorden, som blandt andet giver donationer til velgørende formål udover at være en god støtte for brødrene.

- Vi er meget ydmyge over, og glade for at kunne tildele denne donation til et så godt formål, fra en anonym bror i vores loge, konstaterer Erik Cohn-Jakobsen, Ædel Ærk i logen Camelot.

Overrasker med stor donation til Julemærkefonden

Slipper hverdagen i logen

Omdrejningspunkt for brødrene i logerne er møderne i egne lokaler to gange månedligt.

- Alle mennesker føler ind i mellem trang til at træde på bremsen og tænke lidt dybere over livet, påpeger Erik Cohn-Jakobsen. Især i travle hverdage, hvor alt muligt skal passes. Under den rituelle del af logemøderne slapper vi af fra hverdagen og kommer tættere på os selv og hinanden via vores ritualer i kombination med blandt andet musik og lys. Og i Efterlogen spiser vi sammen, hygger og danner sociale relationer, uddyber han.

Et lyspunkt for unge i svære år

Julemærkefonden driver fem hjem, hvor unge har et ophold i 10 uger.

- Her bliver der set på den enkeltes situation, og vi arbejder også med de unges familier med henblik på at skabe et bedre liv for dem alle, forklarer Søren Ravn Jensen. Han fortæller, at mange kommer tilbage efter flere år og siger, at et ophold på et af Julemærkehjemmene var et lyspunkt med livsændrende betydning. Det gælder for eksempel for kunstneren Niels Ditlev, der står bag årets julemærke 2022. 

- Vi vidste ikke, at han selv havde været på et af vores hjem, da vi bad ham hjælpe os. Men han var helt klar omkring den store betydning, opholdet havde for hans livsbane, konstaterer Søren Ravn Jensen.

Yderligere oplysninger om denne pressemeddelelse kan fås ved henvendelse til Erik Cohn-Jakobsen på mobil 20820260 eller mail aedelaerk@camelot.dk

bubble